Periodieke inspectie passieve en actieve brandpreventie in gebouwen zelf uitvoeren

Volgens het Bouwbesluit van 2012 zijn gebouweigenaren verplicht de actieve en passieve brandpreventieve in het pand te controleren en te rapporteren. Actieve voorzieningen zijn bijvoorbeeld brandblussers, rookmelders, meldsystemen en vluchtroute informatie. Ook de passieve brandwerendheid, zoals de brandwerende doorvoeringen, dient periodiek te worden gecontroleerd. De brandwerende doorvoeringen zijn veelal minder zichtbaar in de gebouwen omdat deze zich voornamelijk boven het plafond en onder de vloeren bevinden. Wanneer alle doorvoeringen van buizen, kabels en andere bouwkundige objecten op de juiste wijze brandwerend zijn gemaakt, hebben de gebruikers van een ruimte voldoende tijd om de ruimte te verlaten en beperkt u de overslag van de brand naar andere ruimtes in het pand.


Zelf eenvoudig controleren vanaf bouwtekening of via de QR Code stickers en het logboek wordt automatisch bijgewerkt
Met de software van QR Log Systems kunt u zelf eenvoudig controleren op locatie of de inspectiecontrole (van achter uw buro) eenvoudig bijwerken vanaf de bouwtekening. De meldingen "OK gecontroleerd" of "Urgent Doorbroken" worden automatisch bijgewerkt in het logboek met een datum en tijdmelding bij de doorvoering. De meldingen voor de doorbroken doorvoeringen kunnen automatisch worden doorgestuurd naar het montagebedrijf (of in uw eigen systeem) om de doorbroken doorvoeringen te repareren en deze af te melden als zijnde "OK gecontroleerd".  (voorbeeld logboek)Controleren op 3 manieren zonder een app van QR Log Systems

1. Voor de controle heeft u geen speciale app van QR Log Systems nodig. U kunt actief controleren vanaf ieder mobiel apparaat door de QR Code te scannen. Na het scannen worden de gegevens van de doorvoeringen op uw scherm getoond en kunt u de doorvoeringen melden met "OK gecontroleerd" of "Urgent Doorbroken". Deze meldingen worden in het logboek opgeslagen met datum en tijd. Na de controle kunt u inloggen in de admin en het nieuwe actuele logboek met de meldingen bekijken en downloaden.

2. Controle met de tablet (en/of telefoon) vanaf bouwtekening. Vanuit de admin kunt u de bouwtekening met de doorvoeringen downloaden naar uw tablet of telefoon. Alle doorvoeringen hebben een uniek nummer zodat u deze bij meerdere doorvoeringen op 1 locatie eenvoudig kunt onderscheiden. Nu zijn niet alle doorvoeringen eenvoudig bereikbaar, maar visueel zichtbaar voor een inspectie. U kunt vanaf de bouwtekening de marker aanklikken en de bijbehorende gegevens worden getoond in de browser en kunt u melden "OK gecontroleerd" of "Urgent doorbroken". Voor deze manier van controleren moet u online verbonden zijn. Deze meldingen worden in het logboek opgeslagen met datum en tijd. Na de controle kunt u inloggen in de admin en het nieuwe actuele logboek met de meldingen bekijken en downloaden.

3. Inspectiegegevens vanaf uw buro verwerken. Door de bouwtekening op uw pc of laptop te openen, kunt u een inspectie verwerken van achter uw buro. De ontvangen gegevens van de doorbroken doorvoeringen kunt u eenvoudig door het nummer via de zoekfunctie op te zoeken, via de bouwtekening melden. Evenals het melden van "OK gecontroleerd". Deze meldingen worden in het logboek opgeslagen met datum en tijd. Na de controle kunt u inloggen in de admin en het nieuwe actuele logboek met de meldingen bekijken en downloaden.


Samengevat:
• U heeft geen speciale app nodig om te controleren
• Controle vanaf ieder mobiel apparaat is mogelijk
• Ook zonder bouwtekening kunt u actief controleren en een actueel logboek automatisch bijhouden
• Controle vanaf een PDF bouwtekening op de laptop, tablet of mobiele telefoon
• Automatisch bijwerken van het logboek met datum en tijd van de meldingen
• Eenvoudig controleren op locatie of inspectierapport van achter uw buro vai de bouwtekening verwerken


Voor meer informatie kunt u contact opnemen